Известие

Collapse
No announcement yet.

Придърпване Алфа 156, 2,4 JTD, 136 к.с.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Придърпване Алфа 156, 2,4 JTD, 136 к.с.

Здравейте колеги,
    От известно време при по-рязко отнемане на газта при 3-та,4-та или 5-та скорост се получава еднократно придърпване за около секунда максимум, мога да го опиша най-точно като подобно на твърда смяна на скорост при автоматик. Вчера ходих на диагностика профилактично, като забележка се появи само нещо от сорта на слаб сигнал от датчика на коляновия вал, но не вярвам това да има нещо общо със случая /може и да бъркам/. Прегледах всички теми във форума свързани с "придърпване" и не открих аналогичен случай. Моля някой, ако има идея каква може да е причината моля да сподели.
    Alfa 156 2,4 JTD '99

Първоначално публикувано от Zeppelinist Покажи съобщение
    Здравейте колеги,
    От известно време при по-рязко отнемане на газта при 3-та,4-та или 5-та скорост се получава еднократно придърпване за около секунда максимум, мога да го опиша най-точно като подобно на твърда смяна на скорост при автоматик. Вчера ходих на диагностика профилактично, като забележка се появи само нещо от сорта на слаб сигнал от датчика на коляновия вал, но не вярвам това да има нещо общо със случая /може и да бъркам/. Прегледах всички теми във форума свързани с "придърпване" и не открих аналогичен случай. Моля някой, ако има идея каква може да е причината моля да сподели.
    Само като идея - при същите симптоми със същия мотор, но на 166 причината беше тампон на мотора
    ...
    155 1,6 TS 16V `96
    166 2,4 JTD `99
    147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
      Само като идея - при същите симптоми със същия мотор, но на 166 причината беше тампон на мотора
      Едва ли колега, всички тампони на двигателя са сменени. Това придърпване го имаше и преди и сега след смяната.
      Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Вътрешните каретата проверявали ли сте?
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Здравейте колеги,
          Къде ти отделя съединителят?
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
            Това е следващото,за което и аз си мисля,щом си сигурен,че не е тампон...
            ...
            155 1,6 TS 16V `96
            166 2,4 JTD `99
            147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Едва ли колега, всички тампони на двигателя са сменени. Това придърпване го имаше и преди и сега след смяната.
              Като стигнеш до маховик се обади. Имам един
              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
              0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                Като стигнеш до маховик се обади. Имам един
                Може и дотам да стигна, при спиране на двигателя като че ли прави още четвърт оборот и претриса преди да спре, а това май е симптом за маховик...

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                Не са проверявани, но няма щракане от там

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                Къде ти отделя съединителят?
                Горе, понякога има претрисане при потегляне на 1-ва
                Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Нещата отиват към смяна на колата.А проблема може да е някоя дюза.

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                    Нещата отиват към смяна на колата.А проблема може да е някоя дюза.
                    Не вярвям някой да тръгне да си сменя колата само заради това, че скоро би му се наложило да смени демпферен маховик и/или съединител. Поне аз не бих го направил при положение, че всичко останало по колата е перфектно.

Писах в първия пост, че бях на диагностика и какво излезе като проблем, по дюзите няма забележки.
                    Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

При мен го има същият проблем и аз съм с 2,4 само че не при отнемане на газта, а когато държа педала на газта в едно положение известно време започва да придърпва.

Comment

Не вярвям някой да тръгне да си сменя колата само заради това, че скоро би му се наложило да смени демпферен маховик и/или съединител. Поне аз не бих го направил при положение, че всичко останало по колата е перфектно.

Писах в първия пост, че бях на диагностика и какво излезе като проблем, по дюзите няма забележки.
                        Смени го! Може да е от него определено. Но от него даже гасне насред ... изпреварване. Опасно е
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Ако отделяше долу,щях да кажа,че може да се разминеш със съединител,но при теб явно нещата отиват към маховика.

Първоначално публикувано от r0sk0 Покажи съобщение
                          При мен го има същият проблем и аз съм с 2,4 само че не при отнемане на газта, а когато държа педала на газта в едно положение известно време започва да придърпва.
                          Не е същото.Не подава равномерно гориво.Виж на свободна как се движат оборотите,но имай предвид,че може да го прави само при натоварване,а на свободна да е о.к.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                            Ако отделяше долу,щях да кажа,че може да се разминеш със съединител,но при теб явно нещата отиват към маховика. Чакам го с нетърпение Имам един хубав маховик.
                            .......
                            А и отделянето долу не е гаранция, че е само съединител. Маховикът не играе роля за горе долу, а направо чупи лагер или започва да приплъзва, да тресе и т.н в определен ред
                            Last edited by NightRider; d.m.y г., 23:21. Основание: допълнение
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Working...
                            X